Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig kycklingfilé med sesam- och tahinidipp

Ett enkelt recept på frasig kycklingfilé. Den krispiga kycklingen går fort att steka och blir underbart god tillsammans med mango-chilisalladen och sesamdippen.

Frasig kycklingfilé med sesam- och tahinidippFrasig kycklingfilé med sesam- och tahinidippFrasig kycklingfilé med sesam- och tahinidipp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkyckling- minutfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 1 dlrapsolja

Sallad

  • 1mango- något omogen
  • 2salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 krukathaibasilika
  • 1 krukamynta
  • 150 gböngroddar
  • 0,5 påsekålmix- rödkål och grönkål (à 325 g)
  • 0,5 dljordnötter- rostade och saltade

Dressing

  • 2 mskrisvinäger
  • 1 mskfisksås- asiatisk
  • 0,5 msklime- pressad
  • 0,5 mskströsocker

Dippsås

  • 1äggula
  • 1,5 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 1,5 msksoja- japansk
  • 1,5 mskrisvinäger
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 1 krmchiliflakes
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 mskfurikake

Gör så här

  1. Dipp: Lägg äggulan i en skål. Vispa i tahini, soja, vinäger, sesamolja, socker, salt och chiliflakes. Tillsätt rapsoljan, lite i taget, under vispning. Strö över furikake vid servering.

  2. Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i mjöl och därefter i äggvispet. Panera dem runt om i panko. Stek dem i olja i en stekpanna ca 6 min på varje sida, tills de är genomstekta.

  3. Sallad: Skala, kärna ur och finstrimla mangon. Ansa och finstrimla löken. Kärna ur och finstrimla chilin. Repa örterna. Blanda allt.

  4. Dressing: Vispa samman alla ingredienser och vänd ihop med salladen.

  5. Skär kycklingen i skivor. Servera med sallad och dippsås.

Vad tyckte du om receptet?