Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling nuggets med salsa

Recept på kyckling nuggets och salsa. Kycklingen blir extra frasig då den paneras i panko, japanskt ströbröd, blandat med ost. Salsan är god att servera både varm och kall.

Kyckling nuggets med salsaKyckling nuggets med salsaKyckling nuggets med salsa
Recept på frasiga kycklingnuggets med bönsalsa. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé- skivad
  • 1,5 dlpanko- ströbröd
  • 1,5 dlcheddarost- riven
  • 1ägg- uppvispat
  • 1 burkvita bönor- stora, (400 g)
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 1 krukabasilika- hackad
  • 200 gbröd
  • olivolja
  • salt

Kycklingnuggets på italienska

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Blanda panko och ost.

  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt. Vänd kyckling i ägg och sedan i bröd-och ostblandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda dem med tomater, basilika och 3 msk olja. Krydda med 2 krm salt. Servera med kyckling och bröd.

Vad tyckte du om receptet?