Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig fiskgratäng med sriracha och curry

Superenkel fiskgratäng med hetta och mycket smak. Både curry och srirachasås är goda till fisk. Använd fryst eller färsk fisk, viktigt att fisken är tinad. Skysåsen som bildas av lök, crème fraiche, tomater och fisk är god att ösa över ris eller potatis.

Frasig fiskgratäng med sriracha och curryFrasig fiskgratäng med sriracha och curryFrasig fiskgratäng med sriracha och curry
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gtorskfilé- eller koljafilé, ASC- eller MSC-märkt
  • 400 gtomater
  • 2färska lökar- med blast
  • 2 tskcurry
  • 12 msksrirachasås
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlpanko- eller ströbröd
  • 1vitlöksklyfta
  • rapsolja- salt, nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dlris
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna tomaterna och lägg dem i botten av en smord ugnssäker form. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem på tomaterna. Vik ihop filéerna om de är tunna. Krydda med 1 tsk salt.

  2. Ansa och skär löken i tunna klyftor. Blanda lök, curry och sriracha med crème fraiche. Bred crème fraicheröran över fisken.

  3. Rosta panko-ströbrödet i en stekpanna med 1 msk olja och 1 pressad vitlöksklyfta. Strö blandnigen över gratängen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills gratängen fått lite färg. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  4. Servera gratängen med ris och sallad. 

Gör så här

  1. Mild färsk lök behöver inte stekas. Den kan bytas ut mot salladslök.

Vad tyckte du om receptet?