Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Superenkel fiskgratäng med hetta och mycket smak. Både curry och srirachasås är goda till fisk. Använd fryst eller färsk fisk, viktigt att fisken är tinad. Skysåsen som bildas av lök, crème fraiche, tomater och fisk är god att ösa över ris eller potatis.
Sätt ugnen på 225°. Tärna tomaterna och lägg dem i botten av en smord ugnssäker form. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem på tomaterna. Vik ihop filéerna om de är tunna. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa och skär löken i tunna klyftor. Blanda lök, curry och sriracha med crème fraiche. Bred crème fraicheröran över fisken.
Rosta panko-ströbrödet i en stekpanna med 1 msk olja och 1 pressad vitlöksklyfta. Strö blandnigen över gratängen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills gratängen fått lite färg. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Servera gratängen med ris och sallad.
Mild färsk lök behöver inte stekas. Den kan bytas ut mot salladslök.