Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli – lättlagad vegorätt

Servera gärna en fräsch sallad till denna spenat- och fetaostpaj.

Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli – lättlagad vegorätt
Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli – lättlagad vegorätt
Frasig fetaostpaj med spenat och broccoli – lättlagad vegorätt
Recept på frasig fetaostpaj med spenat och broccoli på smördegsbotten Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1smördegsplatta- kyl (225 g)
  • 1lök- liten gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 1broccolistånd- (250 g)
  • 1 msksmör
  • 250 gbladspenat
  • 1 mskvatten
  • 1 tskgrönsaksfond- konc
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i smör 2–3 min. ­Tillsätt broccolin och fräs ytterligare 1–2 min under omrörning.

  3. Lägg spenaten i en stekpanna och tillsätt vatten och fond. Värm under omrörning tills spenaten smält ihop. Krydda med salt och peppar.

  4. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och vik upp en 1 cm bred kant runt om. Fördela broccoliblandningen och spenaten över smördegen och smula över fetaosten.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen puffat upp runt om och fått lite färg. Låt ­svalna och skär i rutor. Servera med en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?