Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 33g
Protein: 34g
Kolhydrater: 27g
Recept på frasig citrontorsk med rostad paprikaröra. Panko är ett japanskt ströbröd som är frasigare än vanligt ströbröd. Du hittar det i vanliga matbutiker.
Sätt ugnen på 225° varmluft. Skrubba potatisen. Skär potatis och zucchini i skivor, ca 1/2 cm.
Blanda skivorna med 2 msk olja. Fördela dem på två plåtar. Lämna plats för fisken på ena plåten. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, plåten med plats för fisken längst ner.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttre skalet och blanda med ströbröd och 2 msk olja.
Ta ut den undre plåten från ugnen. Lägg på fisken och pressa över 2 msk citronsaft. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över ströbrödsmixen.
Sänk ugnsvärmen till 200° varmluft. Byt plats på plåtarna och tillaga tills fiskens innertemperatur är 56°, ca 10 min.
Strö över dill och servera med paprikacrème.