Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig bärpaj 
med citronkräm

Paj med påtaglig syra från citron, hallon och blåbär.

Frasig bärpaj 
med citronkräm
Frasig bärpaj 
med citronkräm
Frasig bärpaj 
med citronkräm
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 förpsmördeg- fryst
  • 1äggula
  • 1 dlråsocker
  • 2äggulor
  • 1 dlsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskMaizenamjöl
  • 2citroner
  • 50 gsmör
  • 200 ghallon och blåbär
  • 200 gjordgubbar
  • 1daim- dubbel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna. Kavla ut till 18x24 centimeter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över socker. Grädda genast i cirka 8-10 minuter.

  2. Lägg äggula, socker, vispgrädde och maizenamjöl i en kastrull. Pressa ner citronsaft. Vispa samman och sjud tills den tjocknar på medelvärme. Häll upp krämen i en bunke och vispa ner smöret. Vispa lite då och då tills krämen kallnar. Då blir den fluffig och god.

  3. Tina bären i separata skålar. Krossa daim genom att hacka den fint.

  4. Lägg ut smördegsark och varva kräm med bär. Avsluta med att hälla över kräm och dekorera med bär och daimkross.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök