Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fräsch waldorfsallad av Fredrik Eriksson på Långbros vis. Waldorfsallad brukar innehålla majonnäs. Här kommer krämigheten i stället från olivolja och päronpuré. Välj ett litet päron till dressingen.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sellerin i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda dem med 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen ca 25 min.
Skala och kärna ur ett päron. Skär det i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka päronbitarna med 2 msk vatten och socker utan lock tills de är helt mjuka. Mixa päronen till en puré och låt kallna.
Blanda päronpurén med 2 msk olja, vinäger och honung. Krydda med 2 krm salt.
Blanda valnötterna med 1 msk vatten och 2 krm salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna mitt i ugnen 10–15 min.
Dra bort den grova stjälken på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Hyvla 1 päron tunt på mandolin.
Varva selleri, päronskivor, valnötter och grönkål på ett fat. Ringla över dressingen och strö över peppar.