Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fräsch waldorfsallad på Långbros vis

Recept på fräsch waldorfsallad av Fredrik Eriksson på Långbros vis. Waldorfsallad brukar innehålla majonnäs. Här kommer krämigheten i stället från olivolja och päronpuré. Välj ett litet päron till dressingen.

Fräsch waldorfsallad på Långbros vis
Fräsch waldorfsallad på Långbros vis
Fräsch waldorfsallad på Långbros vis
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 700 grotselleri
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 tsksalt- + 2 krm + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1päron- + 1
  • 2 mskvatten- + 1 msk
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskbalsamvinäger- vit
  • 1 tskhonung
  • 100 gvalnötter
  • 100 ggrönkål

Garnering

  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sellerin i ca 3 x 3 cm stora bitar. Blanda dem med 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen ca 25 min.

  2. Skala och kärna ur ett päron. Skär det i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka päronbitarna med 2 msk vatten och socker utan lock tills de är helt mjuka. Mixa päronen till en puré och låt kallna.

  3. Blanda päronpurén med 2 msk olja, vinäger och honung. Krydda med 2 krm salt.

  4. Blanda valnötterna med 1 msk vatten och 2 krm salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna mitt i ugnen 10–15 min.

  5. Dra bort den grova stjälken på grönkålen och riv bladen i mindre bitar. Hyvla 1 päron tunt på mandolin.

  6. Varva selleri, päronskivor, valnötter och grönkål på ett fat. Ringla över dressingen och strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?