Till laxen behövs en smakrik potatissallad med senaps- och dillvinägrett och knaprig kålrabbi, selleri och fänkål. Tips: värm laxen i folie i ugnen vid 200 grader, cirka 10 minuter.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till laxen behövs en smakrik potatissallad med senaps- och dillvinägrett och knaprig kålrabbi, selleri och fänkål. Tips: värm laxen i folie i ugnen vid 200 grader, cirka 10 minuter.
Skrapa eller borsta och koka potatisen nästan mjuk. Häll av vattnet och dela den i bitar. Skiva selleristjälkarna, spara bladen till garnering. Skiva fänkål och skalad kålrabbi tunt, gärna på mandolin. Lägg i kallt vatten 10 minuter. Skiva chilin tunt.
Krossa senapsfröna i en mortel. Vispa samman dem med senap, vinäger, rapsolja. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda vinägretten med potatis, selleri, fänkål, kålrabbi och chili. Lägg upp på sallatsblad. Garnera med selleriblad. Servera med skinnfri varmrökt lax.
Till laxen behövs en smakrik potatissallad med senaps- och dillvinägrett och knaprig kålrabbi, selleri och fänkål. Tips: värm laxen i folie i ugnen vid 200 grader, cirka 10 minuter.
Recept från Mitt kök