Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fräsch potatis- och kålrabbissallad med varmrökt lax

Till laxen behövs en smakrik potatissallad med senaps- och dillvinägrett och knaprig kålrabbi, selleri och fänkål. Tips: värm laxen i folie i ugnen vid 200 grader, cirka 10 minuter.

Fräsch potatis- och kålrabbissallad med varmrökt laxFräsch potatis- och kålrabbissallad med varmrökt laxFräsch potatis- och kålrabbissallad med varmrökt lax
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 350 gfärskpotatis
  • 2 stjälkarselleri
  • 0,5fänkål
  • 0,5kålrabbi
  • 0,5peppar- röd spansk

Dill- och senapsvinägrett

  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 tsksenap
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlrapsolja
  • salt- peppar
  • 2 mskdill- finhackad

Servera med

  • salladsblad
  • 4 bitarlax- varmrökt

Gör så här

  1. Skrapa eller borsta och koka potatisen nästan mjuk. Häll av vattnet och dela den i bitar. Skiva selleristjälkarna, spara bladen till garnering. Skiva fänkål och skalad kålrabbi tunt, gärna på mandolin. Lägg i kallt vatten 10 minuter. Skiva chilin tunt.

  2. Krossa senapsfröna i en mortel. Vispa samman dem med senap, vinäger, rapsolja. Smaka av med salt, peppar och dill. Blanda vinägretten med potatis, selleri, fänkål, kålrabbi och chili. Lägg upp på sallatsblad. Garnera med selleriblad. Servera med skinnfri varmrökt lax.

Vad tyckte du om receptet?

Till laxen behövs en smakrik potatissallad med senaps- och dillvinägrett och knaprig kålrabbi, selleri och fänkål. Tips: värm laxen i folie i ugnen vid 200 grader, cirka 10 minuter.

Recept från Mitt kök