Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fräsch grönsakssoppa med gratinerade pumpabröd

Den här soppan kom till när kök saknades, men det fanns vattenkokare och matberedare. Snabbt, gott och nyttigt blev det. Men vill man ha de gratinerade bröden till måste man ha en ugn.

Fräsch grönsakssoppa med gratinerade pumpabröd
Fräsch grönsakssoppa med gratinerade pumpabröd
Fräsch grönsakssoppa med gratinerade pumpabröd
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 100 gvitkål- (1 klyfta)
  • 100 gsquash- 1 bit
  • 0,25purjolök
  • 25 grucolasallad
  • 1 mskfärska örter- t ex basilika
  • 1 dlgröna ärter- tinade
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 nypasalt- ev

Pumpabröd

  • 4grovt bröd- skivor (100 g)
  • 8ost- mager (17 %), skivor
  • 2 mskpumpafrön- - eller solrosfrön

Tillbehör

  • 2ägg- hårdkokta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill. Lägg osten på bröden och strö över pumpafrön.

  2. Skär alla grönsaker i bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt örter och ärter.

  3. Koka upp vattnet. Häll lite vatten över grönsakerna och mixa till puré.

  4. Tillsätt buljongtärning och resten av vattnet. Mixa soppan. Smaka eventuellt av med lite salt.

  5. Gratinera bröden på översta falsen i ugnen några minuter. Skala och dela ägget i bitar och lägg i soppan.

Vad tyckte du om receptet?