Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friska smaker från frasiga äpplen fyllda med mandel och pistasch möter den goda sötman från vaniljsås. Mums! Går dessutom snabbt att göra.
1. Sätt ugnen på 175°. Fyllning: Riv mandelmassan och hacka pistaschnötterna. Blanda mandelmassa, nötter och smör.
Äpplen: Smält smöret. Skala och kärna ur äpplena. Fyll hålen efter kärnhuset med mandel- och pistaschmassa, tryck ner fyllningen ordentligt. Pensla äpplena med smör.
Ta fram ett filodegsark åt gången, annars torkar de snabbt. Pensla halva arket med smör och vik över andra halvan. Ställ äpplet i mitten, pensla med smör. Svep det dubbla degarket runt äpplet så det täcks. Ställ på en plåt med bakplåtspapper. Pensla alla äpplen med smör när de är klädda med filodeg.Grädda i nedre delen av ugnen 20–30 min. Känn med sticka, äpplena ska vara mjuka när de är klara.
Pudra äpplena med florsocker och servera med vaniljsås eller glass.