Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Franska våfflor

Det här är en av Ekströms storfavoriter i kakdisken. Den kallas också Pariservåffla.

Franska våfflor
Franska våfflor
Franska våfflor
PERNILLA WÄSTBERG

Deg

  • 250 gsmör
  • 400 gvetemjöl
  • 0,5 dlvatten
  • strösocker- till utkavling

Smörkräm

  • 250 gsmör
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 nypavaniljsocker

Gör så här

  1. Fördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och blanda ihop till den deg.

  2. Rulla små bollar (cirka 10 g i varje). Kavla ut bollarna tunt i socker med kruskavel. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda våfflorna i 220 grader i cirka 5-8 minuter tills sockret börjar blir glansigt.

  4. Rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Rör länge så att den blir vit och luftig.

  5. Bred smörkräm på kakorna och lägg ihop dem två och två.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök