Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här i Sverige kallar vi dessa kakor för franska pepparkakor, men i Frankrike kallas de för belgiska. Hur som helst, goda är de, och mycket enklare och mindre tidskrävande att baka än vanliga pepparkakor.
Smält smöret. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna.
Finhacka mandeln.
Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat. Tillsätt den kalla smörblandningen. Arbeta ihop till en deg, det går enklast med händerna.
Forma degen till 4 rullar som är cirka 4 centimeter höga. Platta till och forma rullarna så att de blir rektangulära. Vira in dem i folie och låt vila cirka 1 dygn i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i cirka 3 milimeter tjocka skivor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter.
Recept från Mitt kök