Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk tomatsallad med dijondressing

En fräsch sallad med en ”bunden” dijondressing. Det kallas så när man tillsätter en äggula som håller ihop dressingen. Vill man göra en vegandressing kan man hoppa över äggulan.

Fransk tomatsallad med dijondressingFransk tomatsallad med dijondressingFransk tomatsallad med dijondressing
Foto: Joel Wåreus

Tomatsallad

  • salladsblad
  • 4tomater
  • 1rödlök
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Dijondressing

  • 3 mskdijonsenap
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1äggula
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsallad: Lägg salladen på ett fat. Skiva upp tomaterna och lägg tomatskivorna på salladen.

  2. Skala och hacka löken fint och lägg på tomaterna. Ringla över dressingen.

  3. Strö över flingsalt och peppar.

  4. Dijondressing: Lägg senapen i en skål, rör i sockret, vinäger och äggulan.

  5. Vispa i oljan lite i taget under kraftig vispning. Vispa ner salt och peppar.

  6. Späd eventuellt med lite kallt vatten om du vill ha en tunnare dressing.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök