Fransk tomatpaj – recept
15 minuter
tillagning: 15 minuter
i kyl: 30 minuter
i ugn: 35 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuterRecept på fransk tomatpaj. En paj inspirerad av de goda pajerna man kan hitta i bagerierna i Provence i södra Frankrike. Den har extra mycket smak och en fyllning med bland annat tomat, pesto, sardeller och vitlök. Pajen är god både ljummen och kall.
Ingredienser
Tänk på:- När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
- Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
Vad tyckte du om receptet?
Tips! Att odla egna tomater är roligt. De behöver näring i lagom mängd, vatten och sol. Roligast är att odla sortäkta tomater eller tomater av kulturarvssort, som kallas heirloom tomato på engelska. Dessa kan man enkelt ta fröer ifrån.
Gör så här: Torka några kärnor på en bit hushållspapper och plantera papperet nästa år. Då kan du skörda liknande tomater året efter.
Andra populära recept inom Matpaj & Buffémat