Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk rödlökssill

En av de godaste sillinläggningarna med matjessill, rödlök och en lite sötare lag. Passar fint att servera med knäckebröd och ost.

Fransk rödlökssill
Fransk rödlökssill
Fransk rödlökssill
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 burkarmatjessillfiléer- à 200 g (125 g avrunnen sill)
  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 knippadill
  • 2lagerblad

Lag

  • 2,75 dlsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 dlättiksprit- 12 %

Gör så här

  1. Vattna ur matjessillfiléerna i en bunke med kallt vatten, cirka 1 timme. Låt dem rinna av. Skär dem i cirka 1 cm breda bitar.

  2. Lag: Blanda socker, vatten och ättiksprit i en rostfri kastrull och koka lagen, cirka 10 minuter, så att den blir simmig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad, så att den kallnar.

  3. Skala rödlökarna. Dela och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Varva sillbitar med rödlök, vitlök, dill och lagerblad i en glasburk. Tillsätt den kalla lagen, så den täcker sillbitarna. Låt sillen stå minst 6 timmar i kyl innan servering. Servera med kokt potatis, knäckebröd, smör och ost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök