Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk potatissallad – enkelt och gott recept

Servera en potatissallad med lök, kapris och persilja och häll över en dressing gjord på dijonsenap och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar och strö över lite flingsalt.

Fransk potatissallad – enkelt och gott receptFransk potatissallad – enkelt och gott receptFransk potatissallad – enkelt och gott recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- eller små delikatesspotatisar, kokt
  • 1rödlök- eller 2 schalottenlökar
  • 0,5 dlkapris
  • 1 dlpersilja- grovt hackad

Dressing

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskvatten
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en stor skål.

  2. Skala och hacka löken. Lägg i den hackade löken, kapris och persilja i skålen.

  3. Vispa ihop dijonsenap, rödvinsvinäger, olivolja och vatten i en separat skål. Vänd ner dressingen i salladen och smaka av med salt och peppar. Strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök