Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Läs mer: Enkel kycklinggryta med curry
Läs också: 10 rätter som passar perfekt i matlådan
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god och krämig potatisgratäng med purjolök och gruyèreost är ett perfekt tillbehör som passar extra bra till kötträtter. Toppa med färska örter och nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form med smör.
Skala och skiva potatisen. Tvätta och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, purjolök, vitlök och örter i formen. Salta och peppra.
Häll grädde och mjölk i kastrull, koka upp och häll på gratängen. Sätt in gratängen mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
Ta ut gratängen och strö över osten. Sätt tillbaka gratängen i ugnen i 10–15 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Strö över blandade örter och nymald svartpeppar.
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Läs mer: Enkel kycklinggryta med curry
Läs också: 10 rätter som passar perfekt i matlådan