Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett sprött pajskal fyllt med mandelmassa och persikor.
Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
Knäck ner ägget och arbeta till en deg. Arbeta så lite som möjligt. Slå in i plast, låt vila i kyl i minst 30 minuter.
Kavla ut degen till en cirka 4 mm tunn cirkel, fodra en låg pajform, 24 centimeter. Nagga pajskalet. Ställ svalt cirka 30 minuter.
Gör fyllningen. Smält smöret och bryn det försiktigt gyllene. Låt svalna.
Riv mandelmassan och mixa med smöret till en slät kräm. Blanda ner mjölet. Rör ner äggen i omgångar och rör till en slät kräm.
Häll krämen i pajskalet. Kärna ur persikorna. Skär varje halva i fyra klyftor och placera i cirkel i krämen. Grädda på 180 grader i 20 minuter.
Recept från Mitt kök