Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk persikotarte


Ett sprött pajskal fyllt med mandelmassa och persikor.

Fransk persikotarte

Fransk persikotarte

Fransk persikotarte

Ann-Charlotte Fägerlind

Pajskal:

  • 125 gsmör
  • 0,5 dlsocker
  • 4 dlvetemjöl
  • 1ägg

Fyllning:

  • 100 gsmör
  • 200 gmandelmassa
  • 1 mskmjöl
  • 2ägg
  • 45persikor

Gör så här

  1. Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.

  2. Knäck ner ägget och arbeta till en deg. Arbeta så lite som ­möjligt. Slå in i plast, låt vila i kyl i minst 30 minuter.

  3. Kavla ut degen till en cirka 4 mm tunn cirkel, fodra en låg pajform, 24 centimeter. Nagga pajskalet. Ställ svalt cirka 30 minuter.

  4. Gör fyllningen. Smält smöret och bryn det försiktigt gyllene. Låt svalna.

  5. Riv mandelmassan och mixa med smöret till en slät kräm. Blanda ner mjölet. Rör ner äggen i omgångar och rör till en slät kräm.

  6. Häll krämen i pajskalet. Kärna ur persikorna. Skär varje halva i fyra klyftor och placera i cirkel i krämen. Grädda på 180 grader i 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök