Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fransk nougat med pistaschnötter är ett lite mer avancerat godisrecept. Läs igenom receptet noga och använd en bra sockertermometer för att mäta temperaturen så får du garanterat en underbar fransk nougat.
Pudra florsocker på ett bakplåtspapper, eller i en silikonform som har 6 ” limpor” à 8 x 3 x 3 cm om nougaten ska gjutas i formar.
Koka 2 3/4 dl socker, glykossirap, vatten, honung och vit sirap i en stor kastrull tills blandningen når 148–150°, använd en sockertermometer.
Vispa under tiden äggvitor och 1/2 dl socker till en lösare marängsmet med ballongvisp. Byt ballongvispen till en vinge och häll ned sockerblandningen långsamt i en tunn stråle i marängsmeten. Vispa på medelhastighet tills allt är blandat och smeten känns lite luftig och har svalnat lite. Smeten får dock inte kallna, ju kallare den är desto svårare är den att hantera och få ut ur bunken då den blir väldig seg.
Blanda ner pistaschnötterna i smeten och blanda på lägsta hastighet. Bred ut smeten på bakplåtspappret så gott det går, pudra på florsocker och lägg över ett bakplåtspapper.
Kavla eller tryck ut nougaten till en 2–3 cm tjock platta. Låt kallna. Använder du silikonform klickar du i nougat i formarna och trycker ut smeten. Pudra över florsocker. Skär nougaten i bitar när den har kallnat.