Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk nougat med pistasch och mandel

Härligt seg fransk nougat med ett krispigt och färgglatt inslag av pistaschnötter.

Fransk nougat med pistasch och mandel
Fransk nougat med pistasch och mandel
Fransk nougat med pistasch och mandel
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 3 dlsocker
  • 1,5 dlhonung- flytade
  • 0,75 dlglukos
  • 1 dlvatten
  • 2 småäggvitor
  • 2 msksocker- till äggen
  • 150 gpistaschnötter
  • 200 gmandlar- skållade

Gör så här

  1. Skålla mandlarna. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä en värmetålig form cirka 10x30 eller 15x20 med bakplåtspapper, pudra lite florsocker över papperet.

  3. Värm upp socker och vatten på låg värme tills sockret löst sig. Sockerlagen ska i detta skede inte börja koka då kan den börja sockra sig.

  4. Tillsätt honung och glukos, koka upp under lock i cirka 3 minuter.

  5. Lyft av locket och låt sockerlagen koka upp till 148 grader utan att röra i den. Se till att den inte kokar över så att den karamelliseras och bränns vid.

  6. Under tiden som sockerlagen kokar upp vispas äggvitan och sockret till en krämig marängsmet. Använd en rostfri bunke eller annan som tål värme (bara inte plast).

  7. När lagen kokat upp till 148 grader vispas den försiktigt ner i maräng- smeten. Fortsätt vispa smeten i cirka 10-15 minuter.

  8. Sätt under tiden in nötterna i ugnen och låt dem värmas och få lite färg. Blanda ner nötterna när smeten är färdigvispad.

  9. Bred ut nougaten i formen. Täck över formen och låt den stå i minst 12 timmar. Den smakar bäst om den får mogna några dagar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök