Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk löktarte

Löktarte utan det krångliga pajskalet är perfekt buffémat. Lika god varm som kall.

Fransk löktarte
Fransk löktarte
Fransk löktarte
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 stgula lökar
  • 2 stpurjolökar
  • 3 dlost- riven
  • 4 stägg
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skiva löken tunt. Skölj och strimla purjon fint. Fräs lök och purjo i lite olivolja tills de är mjuka.

  3. Fördela hälften av lök och purjo i en gratängform. Strö över hälften av den rivna osten. Salta och peppra. Fördela resten av löken och purjon ovanpå.

  4. Blanda ägg, crème fraiche och mjölk till en stanning. Häll stanningen i formen och strö över den resterande osten. Peppra en aning.

  5. Grädda 30–40 minuter tills tarten fått gyllenbrun färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök