Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Löktarte utan det krångliga pajskalet är perfekt buffémat. Lika god varm som kall.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva löken tunt. Skölj och strimla purjon fint. Fräs lök och purjo i lite olivolja tills de är mjuka.
Fördela hälften av lök och purjo i en gratängform. Strö över hälften av den rivna osten. Salta och peppra. Fördela resten av löken och purjon ovanpå.
Blanda ägg, crème fraiche och mjölk till en stanning. Häll stanningen i formen och strö över den resterande osten. Peppra en aning.
Grädda 30–40 minuter tills tarten fått gyllenbrun färg.
Recept från Mitt kök