Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk löksill

Gravad strömming kan göras en dag i förväg. Se bara till att den transporteras i kylväska.

Fransk löksill
Fransk löksill
Fransk löksill

Ingredienser

  • 600 gströmming- rensad (som varit fryst minst 2 dygn)

Lag

  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 5 dlvatten
  • 1 msksalt

Sås

  • 0,5basilika- kruka
  • 1gräslök- kruka
  • 3 dlyoghurt- turkisk
  • 2 krmsalt
  • 1 tskdijonsenap

Gör så här

  1.  Skölj strömmingen och dra  bort skinnet. Blanda ättika, vatten och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna. Låt dem ligga i lagen ca 6 timmar tills fisken är vit och fast.

  2. Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.

  3. Sås: Hacka basilika och gräslök. Blanda med 1 dl av yoghurten i en skål. Mixa med mixerstav till en slät sås.

  4. Rör samman såsen med resten av yoghurten. Smaka av med salt och senap. Lägg i strömmingarna. Låt stå kallt ca 1 dygn före servering.

Vad tyckte du om receptet?