Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gravad strömming kan göras en dag i förväg. Se bara till att den transporteras i kylväska.
Skölj strömmingen och dra bort skinnet. Blanda ättika, vatten och salt i en bunke. Lägg i strömmingsfiléerna. Låt dem ligga i lagen ca 6 timmar tills fisken är vit och fast.
Ta upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
Sås: Hacka basilika och gräslök. Blanda med 1 dl av yoghurten i en skål. Mixa med mixerstav till en slät sås.
Rör samman såsen med resten av yoghurten. Smaka av med salt och senap. Lägg i strömmingarna. Låt stå kallt ca 1 dygn före servering.