Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon passar både att serveras med potatis, ris eller något annat gryn. Använd den goda oljan som kronärtskockorna ligger i till att steka köttet i.

Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon
Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon
Fransk köttgryta med kronärtskockor och dragon
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 gskinkstek- färsk
  • 800 gpotatis
  • 200 ggröna bönor
  • 1 burkkronärtskockor- marinerade  (190 g, Fontana)
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskdragon- hackad
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar.  Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och stompa den. Förväll bönorna.

  2. Putsa köttet och skär det i strimlor. Låt kronärtskockorna rinna av, men spara oljan. Stek köttet ca 3 min i 2 msk av oljan som skockorna ligger i. Tillsätt grädde, senap och dragon. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop ca 3 min.  Blanda ner kronärtskockorna och låt dem bli varma.

  3. Garnera grytan med dragon. Servera med potatis och bönor.

Vad tyckte du om receptet?