Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grytan är en allt-i-ett gryta som ugnsbakas ganska länge så att den får en härlig yta och smakerna hinner smälta samman. Stora vita bönor, tomat och lamm är riktigt bra smakkamrater. Till grytan passar bröd eller potatis.
Sätt ugnen på 225°. Skär korven i bitar. Skiva selleri. Skala och skiva vitlöken. Skala och hacka den gula löken. Fräs korv, lök, vitlök och selleri i 1 msk olja.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, smulad buljongtärning, bönor, tomater, 1 dl vatten och lagerblad. Koka upp och blanda om. Hacka timjanen och blanda ner hälften.
Häll korv- och böngrytan i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 30–35 min tills ytan fått lite färg.
Strö över den sparade timjanen och servera grytan med bröd.
Läs också: