Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk korvgryta i ugn med stora vita bönor

Grytan är en allt-i-ett gryta som ugnsbakas ganska länge så att den får en härlig yta och smakerna hinner smälta samman. Stora vita bönor, tomat och lamm är riktigt bra ­ smakkamrater. Till grytan passar bröd eller potatis.

Fransk korvgryta i ugn med stora vita bönorFransk korvgryta i ugn med stora vita bönorFransk korvgryta i ugn med stora vita bönor
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 glammkorv
  • 1selleristjälk
  • 3vitlöksklyftor
  • 1gul lök
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1köttbuljongtärning
  • 2 förpvita bönor- stora, (à 380 g)
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 2lagerblad
  • 1 krukatimjan
  • olivolja

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär korven i bitar. Skiva selleri. Skala och skiva vitlöken. Skala och hacka den gula löken. Fräs korv, lök, vitlök och selleri i 1 msk olja.

  2. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, smulad buljongtärning, bönor, tomater, 1 dl vatten och lagerblad. Koka upp och blanda om. Hacka timjanen och blanda ner hälften.

  3. Häll korv- och böngrytan i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 30–35 min tills ytan fått lite färg.

  4. Strö över den sparade timjanen och servera grytan med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: