Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk fransk tarte med en bakad mazarinkräm under de färska bären, passar till kaffet och som dessert.
Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
Knäck ner ägget och arbeta till en deg. Arbeta degen så lite som möjligt. Slå in den i plast och låt vila i kyl minst 30 minuter.
Kavla ut degen till en 3-4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform. Ställ formen svalt.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Tillsätt smör och vispa eller mixa slätt. Blanda ner ägg och citronskal. Rör till en slät kräm.
Fyll pajskalet med krämen. Grädda gyllene i 190 grader cirka 20 minuter. Låt svalna.
Garnera med jordgubbar på valfritt sätt. Värm upp aprikosmarmeladen och vattnet. Rör till en jämn glasyr. Pensla glasyren över bären.
Recept från Mitt kök