Recept av Allt om Matredaktionen
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fransk Jansson. Jansson ska lagas med fast potatis, annars blir den för mosig. Låt den få ta sin tid i ugnen, det är det som ger den rätta konsistensen.
Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär potatisen i grova strimlor. Skala och skiva löken.
Häll av ansjovisen och spara spadet. Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis och senap med lök och potatis.
Häll blandningen i en smord ugnssäker form, ca 25 x 30.
Blanda grädden med ansjovisspad och salt. Häll blandningen över potatis och lök i formen. Strö över panko eller ströbröd. Hyvla över smöret med en osthyvel.
Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Täck med ett bakplåtspapper om ytan börjar se mörk ut. Låt gärna stå en stund före servering
Recept av Allt om Matredaktionen