Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk hallonkaka

Fransk hallonkaka blir nästan som en tårta när den serveras med lättvispad grädde.

Fransk hallonkaka
Fransk hallonkaka
Fransk hallonkaka
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2,25 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 200 ghallon- frysta
  • 100 gsmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

  2. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min. Låt den svalna. Servera den gärna med en klick grädde.

Vad tyckte du om receptet?