Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig soppa med mycket smak lagar du på ett vanligt fiskblock. Soppan mixas slät och serveras med knaprigt pancettaströssel.
Skär fisken i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa, klyfta och skiva fänkålen. Skala och skär moroten och palsternackan i tärningar.
Fräs lök och vitlök i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt fänkål, morot och palsternacka och fräs cirka 3 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningarna.
Tillsätt tomatpurén, kajennpeppar, paprikapulver och fräs cirka 1 minut.
Blanda i tomaterna och hälften av vattnet, koka soppan under lock cirka 20 minuter. Lägg i fiskbitarna och sjud 5-8 min eller tills fisken är klar.
Mixa soppan slät med stavmixer, späd den med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
Rosta pancettan knaprig i en torr stekpanna. Låt kallna.
Blanda ihop ingredienserna till aiolin.
Toppa soppan med smulad pancetta. Servera med aioli och rostad franska.
Recept från Mitt kök