Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pajdegen går utmärkt att frysa. Förgrädda sedan skalet, häll i fyllningen och grädda klart!
Nyp ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen tunt och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 15 x 25 cm. Nagga bottnen med gaffel och ställ formen i frysen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Lägg aluminiumfolie på pajen, tryck till ordentligt runt kanterna så att folien stöttar upp. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning: Vispa samman alla ingredienser. Sila genom en finmaskig sil och häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.
Pudra florsocker över pajen och servera.