Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk citrontarte

Pajdegen går utmärkt  att frysa. Förgrädda sedan skalet, häll i fyllningen och grädda klart!

Fransk citrontarte
Fransk citrontarte
Fransk citrontarte
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2ägg
  • 3äggulor
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,25 dlcitron- pressad

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen tunt och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 15 x 25 cm. Nagga bottnen med gaffel och ställ formen i frysen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg aluminiumfolie på pajen, tryck till ordentligt runt kanterna så att folien stöttar upp. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.

  4. Fyllning: Vispa samman alla ingredienser. Sila genom en finmaskig sil och häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.

  5. Pudra florsocker över pajen och servera.

Vad tyckte du om receptet?