Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig chokladtårta glaserad med ganache och toppad med valnötter. Servera med lättvispad grädde. Gott tillsammans med kaffe och konjak eller päronlikören Xanté.
Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en springform, 24 centimeter i diameter eller klä med bakplåtspapper.
Hacka chokladen och smält chokladen tillsammans med smöret i ett varmt vattenbad.
Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta och vänd i vetemjölet.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och sirapen. Häll den heta grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något och rör i eller mixa i smöret med en mixerstav.
Glasera kakan med ganachen.
Strö över valnötterna.