Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk chokladtårta med ganache & valnötter

Härlig chokladtårta glaserad med ganache och toppad med valnötter. Servera med lättvispad grädde. Gott tillsammans med kaffe och konjak eller päronlikören Xanté.

Fransk chokladtårta med ganache & valnötter
Fransk chokladtårta med ganache & valnötter
Fransk chokladtårta med ganache & valnötter
Fransk chokladtårta med ganache Foto: Joel Wåreus

Tårtbotten

  • 400 gmörk choklad
  • 100 gsmör
  • 4ägg
  • 3 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • smör- till formen
  • mjöl- till formen

Chokladganache

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 msksirap- ljus
  • 1 msksmör- mjukt

Att strö över

  • 1 dlvalnötter

Gör så här

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och mjöla en springform, 24 centimeter i diameter eller klä med bakplåtspapper.

  3. Hacka chokladen och smält chokladen tillsammans med smöret i ett varmt vattenbad.

  4. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta och vänd i vetemjölet.

  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  6. Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  7. Koka upp grädden och sirapen. Häll den heta grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något och rör i eller mixa i smöret med en mixerstav.

  8. Glasera kakan med ganachen.

  9. Strö över valnötterna.

Vad tyckte du om receptet?