Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härliga frukostbröd. Havregryn och kanske lite mjöl på toppen gör att de får ett rustikt utseende.
Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och blanda i salt, socker, rapsolja, havregryn och dinkel.
Arbeta in lite i taget av vetemjölet och arbeta degen smidig, om degen känns lös tillsätt lite extra vetemjöl.
Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter.
Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i 24 bitar, forma varje bit till en bulle och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på bakdukar och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader.
Pensla bröden med lätt uppvispat ägg, strö över havregryn och grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.
Recept från Mitt kök