Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frallor med dinkel och havre

Härliga frukostbröd. Havregryn och kanske lite mjöl på toppen gör att de får ett rustikt utseende.

Frallor med dinkel och havreFrallor med dinkel och havreFrallor med dinkel och havre
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- 37 grader
  • 2 tsksalt
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 dlhavregryn
  • 5 dlfullkornsmjöl- av dinkel
  • 5 dlvetemjöl- ca

Till pensling

  • 1ägg
  • 1 dlhavregryn

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet och blanda i salt, socker, rapsolja, havregryn och dinkel.

  2. Arbeta in lite i taget av vetemjölet och arbeta degen smidig, om degen känns lös tillsätt lite extra vetemjöl.

  3. Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i 30 minuter.

  4. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i 24 bitar, forma varje bit till en bulle och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på bakdukar och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader.

  5. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg, strö över havregryn och grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök