Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Försommarens primörpaket


Genom att tillaga primörerna i foliepaket tar du tillvara på alla goda smaker och slipper dessutom oroa dig för att bränna dem över den heta glöden.

Försommarens primörpaket

Försommarens primörpaket

Försommarens primörpaket

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 100 gsockerärter
  • 1fänkål
  • 200 gspäda morötter
  • 1 knipparädisor
  • 4knipplök
  • skal- rivet från 2 citroner
  • 1röd chili
  • salt
  • svartpeppar
  • 80 gsmör
  • 1 dlvitt vin
  • grillfolie
  • persilja

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär morötterna i tunna klyftor, rädisorna på mitten och fänkålen och knipplöken i mindre bitar. Strimla chilin. Lägg ut 8 folieark i 4 högar med dubbla lager folie och fördela grönsakerna i mitten av varje ark.

  2. Toppa med chili, rivet citronskal och vitt vin. Klicka ut smöret och krydda med salt och svartpeppar.

  3. Vik ihop paketen så att skarven hamnar uppåt och nyp ihop noga så att ingen vätska rinner ut under tillagning.

  4. Grilla paketen på galler över fin glöd i 6-8 minuter. Öppna försiktigt och toppa med persilja.

  5. Servera genast, men var försiktigt då paketen kan vara mycket heta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök