Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Forsmak – ukrainsk sillröra med brynt smör

Forsmak – en förrätt ­eller aptitretare från staden Odessa, som har sitt ursprung i det judiska köket där – serveras på ­samma sätt som gubbröra. Röran brukar malas i köttkvarn, men här är en ny och modern variant. Mycket god!

Forsmak – ukrainsk sillröra med brynt smörForsmak – ukrainsk sillröra med brynt smörForsmak – ukrainsk sillröra med brynt smör
Forsmak, ukrainsk sillröra. Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 250 gsillfiléer- urvattnade eller eller matjessillfiléer
  • 2gula lökar
  • 3 mskmajsolja
  • 3äggulor- hårdkokta
  • 1äpple- syrligt
  • 23salladslökar- eller 1 knippa gräslök
  • 2 mskpersilja- eller dill, hackad
  • 3 msksmör- brynt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i ca 5 min. Låt kallna. 

  2. Skär sillen i små tärningar. Hacka äggulorna. Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla ­salladslöken.

  3. Blanda sill, lök, äggulor, äppeltärningar, salladslök och persilja. Ringla över smöret. Krydda med peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?