Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förrättssallad med bresaola och krisp

Bresaola är ett italienskt saltat och kryddat nötkött som sedan torkas.

Förrättssallad med bresaola och krisp
Förrättssallad med bresaola och krisp
Förrättssallad med bresaola och krisp

Ingredienser

  • 1 påsesallad- blandad (150 g)
  • 1 pktbresaola- tunt skivad, el lufttorkad skinka (70 g)

Dressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 krmsvartpeppar

Krisp

  • 1 dlbröd- rivet, dagsgammalt
  • 0,5 dlsolroskärnor
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt. Blanda samman samtliga ingredienser till dressingen. Blanda salladsbladen med dressingen och fördela på tallrikar. Lägg på luftiga skivor av bresaola.

  2. Blanda brödet och blanda det med solroskärnor och olivolja i en skål. Värm upp en torr stekpanna på medelvärme eller strax under medelvärme. Stek smulblandningen tills brödsmulorna får lite färg och blir krispiga. Strö krispet över salladen.

Vad tyckte du om receptet?