Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassiker som faktiskt inte är särskilt svår att baka.
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Tillsätt sirap, olja, salt, durumvetemjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs under bakduk i 40 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg i smorda formar 1 1/2 liter.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på frö. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 200 grader, 40 minuter.
Recept från Mitt kök