Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Formfranska

En klassiker som faktiskt inte är särskilt svår att baka.

Formfranska
Formfranska
Formfranska
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 75 gjäst
  • 7,5 dlvatten
  • 2 msksirap- ljus
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1 msksalt
  • 4 dldurumvetemjöl
  • 15 dlvetemjöl special
  • ägg- vallmofrö, sesamfrö

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Tillsätt sirap, olja, salt, durumvetemjöl och det mesta av vetemjölet.

  2. Arbeta degen väl 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Jäs under bakduk i 40 minuter.

  3. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg i smorda formar 1 1/2 liter.

  4. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på frö. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 200 grader, 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök