Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfritt! En god formfranska går att använda till mycket. Fungerar utmärkt som toast, men också till snittar och krutonger. Det går också fint att använda brödet som bas i en smörgåstårta. Detta bröd jäser i 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en avlång brödform, som rymmer cirka 2 liter, med smör. Smula ner jästen i en bunke. Häll på vattnet och blanda i alla torra ingredienser. Flytta över degen i formen. Lägg en bakduk eller plastfolie över formen. Låt brödet jäsa i cirka 35–40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme.
Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5 minuter. Vänd upp brödet på ett galler och låt det svalna.
Recept från Mitt kök