Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Formbröd med oliver

Servera hemgjort bröd med exempelvis något gott, kryddat smör. Utmärkt på buffén.

Formbröd med oliverFormbröd med oliverFormbröd med oliver
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dloliver- kärnfria
  • 6 dlvetemjöl- + cirka 1 dl till utbakningen
  • 1,5 tskbakpulver
  • 0,25 tsksalt
  • 2 dlparmesan- färskriven
  • 75 gsmör
  • 1 msksocker
  • 1ägg
  • 2 dlmjölk- cirka

Gör så här

  1. Skölj oliverna och klappa dem torra med hushållspapper.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke. Blanda i osten. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i matberedare. Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd med lite mera mjölk om det behövs.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda in oliverna och forma den till ett bröd. Lägg det i en brödform, cirka 1 1⁄2 liter, med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter eller tills brödet är genomgräddat och har spruckit upp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök