Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett härligt bröd som får sin karaktär från morötter och sesamfrön. Perfekt att skiva upp, frysa in i skivor och ta fram och rosta.
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner grahamsmjölet i degvätskan och låt det stå i ca 15 min.
Tillsätt rapsolja, vetemjöl och salt och arbeta ihop till en deg, gärna i en köksassistent. Arbeta in sesamfrön och riven morot i degen.
Fördela degen i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 2 ½ tim, eller i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 35–40 min. Låt brödet svalna i ca 10 min i formen och sedan på galler under bakduk.