Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Formbröd med fänkål

Unna dig ett formbröd bakat på mandelmjöl som smaksatts med lite anis eller fänkål. Ljuvligt gott att rosta.

Formbröd med fänkål
Formbröd med fänkål
Formbröd med fänkål
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlmandelmjöl
  • 0,75 dlfiberhusk
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskanis- mald eller fänkål
  • 1 tsksalt
  • 2,5 dlvatten
  • 2 tskäppelcidervinäger
  • 3äggvitor

Till pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  3. Koka upp vattnet och häll ner det i skålen tillsammans med äppelcidervinäger och äggvitorna.

  4. Rör hastigt samman smeten med en elvisp. Forma degen till en limpa, fukta händerna med lite kallt vatten innan så att det inte kladdar.

  5. Lägg limpan i en avlång brödform som rymmer cirka 1 liter. Pensla med lätt uppvispat ägg.

  6. Grädda i nedre delen i ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna på ett galler under en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök