Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Forellromspasta på bädd av gravad lax

En ljuvlig pasta med rikligt med örter, på en bädd av gravad lax. Smaka av med citron efter eget tycke och smak. Servera pastan nylagad.

Forellromspasta på bädd av gravad laxForellromspasta på bädd av gravad laxForellromspasta på bädd av gravad lax

Ingredienser

  • 280 gspaghetti- gärna fullkorn
  • 400 ggravad lax- i skivor

SÅS

  • 2vitlöksklyfta
  • 1röd spansk peppar
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1citron- liten, pressad saft
  • 2 mskforellrom
  • 1 dlörter- finstrimlade, t ex persilja, basilika, k
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

TILLBEHÖR

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  2. Skala och pressa vitlöken. Dela och stimla pepparfrukten.

  3. Blanda vitlöken, pepparfrukten, citronskalet, citronsaften, forellrommen, örterna och oljan i en skål. Vänd ner pastan. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bred ut laxskivorna på tallrikarna. Toppa med pastan. Garnera med citronklyftor. Ca 542 kcal per person med både förrätt och huvudrätt.

Vad tyckte du om receptet?