Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förälskade räkstjärtar

Tinade räkor eller kräftstjärtar klappas torra med hushållspapper innan de rörs ner i grytan. Obs! Glöm inte att stänga av fläkten innan du flamberar.

Förälskade räkstjärtar
Förälskade räkstjärtar
Förälskade räkstjärtar
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1schalottenlök
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 200 gräkor- tinade och skalade
  • 1 msksmör
  • 2 mskkonjak
  • 1 mskfiskfond- konc
  • 6körsbärstomater- halverade
  • 100 ggrön sparris- skuren i bitar
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlbasilika- hackad
  • 1 mskpernod
  • 1 krmsalt
  • 150 gspaghetti- eller ris

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Hetta upp smöret i en traktörpanna, Fräs lök och chili. Lägg i räkorna och stek dem hastigt 1 minut. Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. Skaka pannan tills lågorna slocknat.

  3. Tillsätt fond, tomathalvor, sparrisbitar och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

  4. Vänd i basilika och smaka av med Pernod och ev salt. Servera genast med nykokt spaghetti eller ris.

Vad tyckte du om receptet?