Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tinade räkor eller kräftstjärtar klappas torra med hushållspapper innan de rörs ner i grytan. Obs! Glöm inte att stänga av fläkten innan du flamberar.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp smöret i en traktörpanna, Fräs lök och chili. Lägg i räkorna och stek dem hastigt 1 minut. Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. Skaka pannan tills lågorna slocknat.
Tillsätt fond, tomathalvor, sparrisbitar och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Vänd i basilika och smaka av med Pernod och ev salt. Servera genast med nykokt spaghetti eller ris.