Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kräftstjärtar i smördeg. Hollandaisesåsen får inte koka – då koagulerar den sig. Den som vill vara på säkra sidan vispar ihop den över sjudande vattenbad. Balsamicosirap finns färdig i små plastflaskor – eller gör din egen!
Smördeg: Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegsplattorna till 10x20 cm. Pensla två med ägg och lägg de andra två ovanpå. Sporra ett rutmönster tunt i de övre plattorna. Pensla ovansidan med ägg. Dela plattorna i 8 bitar vardera, som mäter 5x5 cm. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min, tills plattorna är gyllenbruna och frasiga.
Hummersås: Finhacka och fräs löken i smör tills den mjuknat. Häll på vitt vin, hummerfond och vatten. Låt blandningen koka ihop några minuter utan lock. Tillsätt grädden och reducera till simmig konsistens.
Hollandaisesås: Smält smöret i en liten kastrull. Lägg de rumsvarma äggulorna i en rostfri kastull. Tillsätt vitt vin och droppa i det skirade smöret under kraftig vispning över svag värme eller sjudande vattenbad. Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner kräftstjärtarna och den hackade dillen i hollandaisen. Blanda hummer- och hollandaisesås. Ställ åt sidan. Fräs champinjonerna i smör.
Servering: Dela smördegshusen och placera bottnarna på tallrikar. Fördela champinjonerna ovanpå och sedan kräftstjärtarna i sin sås. Lägg på locken. Servera till soppan och grönsakshacket.