Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här rätten går bra att laga i ugnen också. Sätt ugnen på 225 grader, lägg grönsakspaketet på en plåt i mitten och låt stå i cirka 15–20 minuter.
BBQ-sås: Skär tomaterna i tärningar, skär bort det hårda kvistfästet. Lägg tomaterna i en kastrull. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda ner alla ingredienser i kastrullen. Koka upp och sjud i 10–15 minuter. Ta av från värmen och mixa med en mixerstav. Låt såsen kallna.
Dela spetskålen och löken i klyftor. Skär majskolvarna i cirka 4 centimeter långa bitar.
Lägg ut två stora bitar aluminiumfolie på varandra så att de ligger dubbelt. Lägg i grönsakerna, ringla över BBQ-sås och klicka ut smöret över grönsakerna. Vik ihop foliet till ett paket och lägg det på grillen i cirka 15 minuter med locket på. Ringla eventuellt över lite mer BBQ-sås och smör.
Strö över flingsalt och chiliflakes.
Recept från Mitt kök