Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Foliepaket med majs, spetskål och lök

Den här rätten går bra att laga i ugnen också. Sätt ugnen på 225 grader, lägg grönsakspaketet på en plåt i mitten och låt stå i cirka 15–20 minuter.

Foliepaket med majs, spetskål och lök
Foliepaket med majs, spetskål och lök
Foliepaket med majs, spetskål och lök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5spetskål
  • 1gul lök
  • 2majskolvar
  • 4 mskbbq-sås- se recept nedan
  • 35 gsmör
  • flingsalt
  • chiliflakes

Klassisk BBQ-sås (5 dl)

  • 6tomater
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 1 tskworcestershiresås
  • 1 dlråsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 mskchilisås- Heinz eller ketchup
  • 1 mskchipotle chili pasta
  • 1röd chili- färsk, hackad
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. BBQ-sås: Skär tomaterna i tärningar, skär bort det hårda kvistfästet. Lägg tomaterna i en kastrull. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda ner alla ingredienser i kastrullen. Koka upp och sjud i 10–15 minuter. Ta av från värmen och mixa med en mixerstav. Låt såsen kallna.

  2. Dela spetskålen och löken i klyftor. Skär majskolvarna i cirka 4 centimeter långa bitar.

  3. Lägg ut två stora bitar aluminiumfolie på varandra så att de ligger dubbelt. Lägg i grönsakerna, ringla över BBQ-sås och klicka ut smöret över grönsakerna. Vik ihop foliet till ett paket och lägg det på grillen i cirka 15 minuter med locket på. Ringla eventuellt över lite mer BBQ-sås och smör.

  4. Strö över flingsalt och chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök