Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Foccaciarutor

Ugn: 225 grader

FoccaciarutorFoccaciarutorFoccaciarutor
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 6,5 dlvatten- 37 grader
  • 2 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 1617 dlvetemjöl
  • 23 mskolivolja

Topping

  • 1 mskflingsalt
  • 20 stsvarta oliver
  • rosmarin

Servering

  • 20 stkörsbärstomater- gula och röda
  • 250 gbrieost

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål och lös den i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och det mesta av mjölet.

  2. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 1 timme. Ringla olivolja i en långpanna klädd med bakpapper.

  3. Stjälp upp degen i långpannan och platta ut. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

  4. Tryck ner oliverna när det återstår 10 minuter av jästiden. Pensla med olja. Strö över flingsalt och hackad rosmarin.

  5. Grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter. Låt svalna på galler. Skär halva brödet i rutor. Spara andra halvan i frysen.

  6. Dela tomaterna och skär osten i tärningar. Trä upp ost och tomater på tandpetare och stick ner i brödrutorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök