Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugn: 225 grader
Smula jästen i en skål och lös den i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 1 timme. Ringla olivolja i en långpanna klädd med bakpapper.
Stjälp upp degen i långpannan och platta ut. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Tryck ner oliverna när det återstår 10 minuter av jästiden. Pensla med olja. Strö över flingsalt och hackad rosmarin.
Grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter. Låt svalna på galler. Skär halva brödet i rutor. Spara andra halvan i frysen.
Dela tomaterna och skär osten i tärningar. Trä upp ost och tomater på tandpetare och stick ner i brödrutorna.
Recept från Mitt kök