Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En moden variant av smörgåstårta med smaker av Medelhavet!
Rör ut vatten och jäst. Arbeta ner övriga ingredienser till en lös och smidig deg. Låt degen jäsa i minst 1 timma i bunken, gärna över natten i rumstemperatur.
Smörj en liten långpanna med olja. Häll ner degen och toppa med lite olja. Tryck ut degen mot kanterna och garnera med flingsalt och örter. Jäs i ytterligare 1 timma.
Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in brödet i mitten och sänk till 200 grader. Grädda i cirka 25-20 minuter tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler.
Blanda samman fyllningen.
Skala butternut squash och skär i mindre bitar. Skär rödlöken i båtar. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på cirka 225 grader i cirka 20 minuter tills grönsakerna fått fin färg.
Låt grönsakerna svalna något. Blanda örter, vitlök, olja, citronsaft och salt. Blanda ner de rostade grönsakerna. Dela brödet på mitten och fyll med färskostblandningen och hälften av de rostade grönsakerna. Toppa med yoghurtblandningen och garnera med rostade grönsaker, ruccola och hyvlad parmesanost.
Recept från Mitt kök