Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Foccacia med squash, fetaost & oliver

Foccacia med squash, fetaost och oliver blir som en egen måltid. Testa och njut.

Foccacia med squash, fetaost & oliverFoccacia med squash, fetaost & oliverFoccacia med squash, fetaost & oliver
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk- lätt,37 grader
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 1 tskrosmarin- hackad
  • 1grön squash
  • 14 dlvetemjöl- cirka special med fullkorn

Fyllning

  • 2 mskrapsolja
  • 12squash- tunna skivor gul
  • 75 gfetaost- tärnad
  • 12oliver- svarta urkärnade
  • rosmarin
  • 1 mskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en ­degbunke. Rör ut den med ljummen mjölk och rör om så att jästen löser sig.

  2. Mixa squashen och pressa ur saften genom en sil. Tillsätt olja, salt, squash och mjöl.

  3. Arbeta ihop degen som ska vara smidig, men ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.

  4. Olja en långpanna med ­rapsolja, cirka 25 x 35 ­centimeter. Arbeta degen i bunken och slå upp den i ­långpannan.

  5. Tryck ut degen, med oljade händer, så att den täcker hela pannan. Täck över med bakduk och låt den jäsa 30 minuter.

  6. När degen jäst upp, pensla brödet med rapsolja och tryck ner squashskivor, fetaost och oliver med jämna mellanrum. Strö över rosmarin­ och flingsalt. Låt degen jäsa 5 minuter utan bakduk.

  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt svalna på bakgaller. Skär brödet i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök