Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Foccacia med squash, fetaost och oliver blir som en egen måltid. Testa och njut.
Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med ljummen mjölk och rör om så att jästen löser sig.
Mixa squashen och pressa ur saften genom en sil. Tillsätt olja, salt, squash och mjöl.
Arbeta ihop degen som ska vara smidig, men ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 30 minuter.
Olja en långpanna med rapsolja, cirka 25 x 35 centimeter. Arbeta degen i bunken och slå upp den i långpannan.
Tryck ut degen, med oljade händer, så att den täcker hela pannan. Täck över med bakduk och låt den jäsa 30 minuter.
När degen jäst upp, pensla brödet med rapsolja och tryck ner squashskivor, fetaost och oliver med jämna mellanrum. Strö över rosmarin och flingsalt. Låt degen jäsa 5 minuter utan bakduk.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt svalna på bakgaller. Skär brödet i bitar.
Recept från Mitt kök