Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på vackra bröd med julig topping till adventsfikat
Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt honung, salt och resterande vatten. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen smidig.
Låt jäsa under handduk i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till 12 rundlar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Jäs i 30 minuter under handduk. Stick fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg på önskad toppning.
Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
Topping 1: Skär fikonen i skivor och toppa rundlarna. Strö över valnötter, rosmarin och smula över grönmögelost. Ringla över olivolja, lite honung och flingsalt. Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg. Dekorera med röda mangoldskott.
Topping 2: Skär rödlöken i tunna skivor. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna, mellan de vita hinnorna. Toppa rundlarna med rödlök och oliver. Ringla över olivolja och honung, strö över flingsalt. Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg. Toppa med parmaskinka och granatäpplekärnor.
Recept från Mitt kök