Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Foccachiabröd med flingsalt och rosmarin

Smidigt att göra ett stort bröd i långpanna. Även här kan man variera med att fylla brödet med soltorkade tomater, fetaost eller oliver. Eller varför inte alltihop på en gång?

Foccachiabröd med flingsalt och rosmarin
Foccachiabröd med flingsalt och rosmarin
Foccachiabröd med flingsalt och rosmarin
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 0,5 pktjäst
  • 1 tsksalt
  • 4 dlvatten- ljummet
  • 4 mskmjölk
  • 3 mskolivolja
  • 10 dlvetemjöl
  • olivolja
  • flingsalt
  • rosmarin- färsk

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.

  2. Häll på salt och lite av vattnet. Rör runt så att jästen löser upp sig.

  3. Häll på resten av vattnet, mjölk och olivolja.

  4. Arbeta till sist ner mjölet. Degen ska vara lite kladdig.

  5. Låt degen jäsa i cirka 50 minuter.

  6. Smörj en långpanna med olivolja och stjälp upp degen. Mjöla händerna lite lätt och platta till och tryck ut degen i hörnen.

  7. Sätt ugnen på 200 grader.

  8. Tryck hål i degen med fingrarna. Jäs ytterligare 15 minuter.

  9. Ringla över olivolja, strö på flingsalt och tryck ner fina kvistar av rosmarin över brödet.

  10. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök